دانلود مقاله نیشکر

Paper cane

دانلود مقاله نیشکر
مقدمه
نیشکر گیاهی است گرمسیری. این گیاه بومی گیاه بومی گینه جدید بوده و قدمت آن به ‏‏۱۵۰۰ تا ۸۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد. و عمدتاً در حوالی خط استوا بین مدار ‏‏۲۶ درجه جنوبی تا ۳۴ درجه ۴۵ دقیقه شمالی می روید. شناخت این نیات و پرورش اولیه ‏آن در منطقه خلیج بنگال روی داده و متجاوز از ۵ هزار سال پیش از آن در هند نیز در اواسط ‏هزاره قبل از میلاد به چین و سپس به ایران آورده شده است که شاید ایرانیان اولین قومی ‏بودند که با اندیشه خلاق خویش توانستند شکر متبلور سفید را توسط آسیابهای سنگی و ‏تغییراتی که بر روی شیره نیشکر به وجود آوردند.‏

طبقه بندی گیاهی
نیشکر از خانواده ‏Gramineae‏ و جنس ‏saccharum‏ است، که دارای چهار قسمت اصلی ‏ریشه، ساقه، برگ و گل یا خوشه می باشد. برگ های آن به صورت متناوب و گره ها اتصال ‏دارند. ساقه نیشکر قسمتی از گیاه است که این ماده در آن ذخیره می شود و مانند سایر ‏گیاهان تیره غلات بند بند گره دار است که ماده قندی معمولاً در فاصله بین گره ها و در ‏قسمت تحتانی و وسط آنذخیره می شود، قسمتی از ساقه معمولاً در زیر زمین قرار دارد که به ‏آن ‏stubble‏ یا ‏Root stock‏ می گویند.‏
ریشه نیشکر: استوانه ای است که هر چه نقطه رویش نزدیکتر شود، باریکتر می شود. گل ‏آذین این گیاه خوشه ای است که تحت شرایط آب و هوایی خاصی تولید می شود یعنی ‏ترکیب ژنی، طول دوره نوری، درجه حرارت محیط، تغذیه و کم آبی همگی روی گل دهی و ‏رشد خوشه های گلزار تاثیر گذراند.‏
پیش از اینکه برنامه های اصلاح نبات روی این محصول شروع شود، سه گونه اصلی و اهلی ‏به نام های: ‏
‏۱)‏saccharum barberi
‏۲) ‏saccharum sinense
‏۳) ‏saccharum officinarum
گونه وحشی به نام های ‏
‏۱)‏saecharum robustum‏ نیشکر وحشی آسیایی
‏۲) ‏saccharum spohtaneum‏ نیشکر وحشی گینه نو
در جهان وجود داشته است. این گونه ها بیشتر برای به وجود آوردن رقم های جدید مقاوم ‏به امراض و غیره به کار می روند که امروزه بیش از ۲۰۰۰ رقم نیشکر تجارتی در جهان وجود ‏دارد. نیشکر گیاهی است چند ساله و در کشورهای مختلف که شرایط برای زیست این گیاه ‏مناسب باشد، از یک تا چند سال از آن بهره برداری می شود و در صورتی که زمین دارای ‏مولد غذایی کافی و کاملاً حاصلخیز باشد می توان پس از آن نیشکر کشت گردید، مدت ‏بیشتری آن را در زمین نگهداری کرده و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یکبار از آن محصول برداشت نمود ‏و در مواردی که درجه حاضلخیزی زمین کم باشد نمی توان بیش از دو بار محصول خوب ‏برداشت کرد.‏

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول
‏۱-۱‏ طبقه بندی گیاهی
‏۱-۲‏ ترکیبات نیشکر
‏۱-۳‏ عملکرد نیشکر در جهان
‏۱-۴‏ عملکرد نیشکر در ایران
فصل دوم
‏۲-۱ کاشت
‏۲-۲ چگونگی انتخاب قلمه و تهیه آن
‏۲-۳ تهیه زمین
‏۲-۴ زمان کاشت در ایران
‏۲-۵ مراحل داشت
‏۲-۵-۱ آبیاری
‏۲-۵-۲ واکاری
‏۲-۵-۳ کود دهی
‏۲-۵-۴ علف های هرز
‏۲-۶ آفت ها
‏۲-۶-۱ ساقه خواران
‏۲-۶-۲ آفات مکنده
‏۲-۶-۳ حمله کننده به قسمت های زیر زمینی گیاه
‏۲-۶-۳-۱ موسک ها
‏۲-۶-۳-۲ موریانه ها
‏۲-۶-۳-۳ آبدزدک
‏۲-۶-۴ آفت برک خطر و برگ ریز
‏۲-۶-۵ جانوران زیان آور
‏۲-۷ بیماریها
‏۲-۷-۱ بیماریهای انگلی
‏۲-۷-۲ بیماریهای غیر انگلی
‏۲-۷-۳ کمبود مواد غذایی
فص سوم
‏۳-۱ مرحله برداشت
‏۳-۱-۱رسیدن محصول
‏۳-۱-۲ چگونگی برداشت نیشکر
‏۳-۲ فرآورده های جانبی شکر
‏۳-۲-۱ باگاس
‏۳-۲-۲ برگ ها و سر شاخه های نیشکر و گل صافی
‏۳-۲-۳ تهیه کمپوست
فصل چهارم
‏۴-۱ مراحل بازرویی نیشکر
‏۴-۱-۱ سوزاندن برگ ها و سرنی ها توسط تراکتورهای آتش زنی
‏۴-۱-۲ شیسار زنی سبک روی پشته ها توسط ×××× تریلرراتون
‏۴-۱-۳ فرم دهی مجدد و ترسیم پشته ها توسط دیسک ها مخصوص
‏۴-۱-۴ کود پاشی
‏۴-۱-۵ سمپاشی بر علیه علف های هرز
‏۴-۱-۶ خاکریزی اطراف مزرعه و تسطیح نهرها و آبیاری


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 19

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط