دانلود پاورپوینت تغذیه در دوران بارداری

دانلود پاورپوینت تغذیه در دوران بارداری ppt

دانلود پاورپوینت تغذیه در دوران بارداری ppt

مقدمه
– از آنجایی که حرکت در جاده تندرستی مدیون بذل توجه و دقت از همان لحظه های نخستین زندگی انسان یعنی از اوایل دوران جنینی است, اهمیت دوران بارداری بر همگان روشن می گردد.
– یکی از مهمترین و اصلیترین نکات در این دوران, تغذیه مادر باردار می باشد, زیرا رشد و نمو کامل جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر داشته , تامین نیاز های او با دریافت مواد مغذی مادر عجین شده, تنها راه بر آوردن نیاز های انرژی و ساختاری او به واسطه جفت است.
– جنین رشد بسیار سریعی دارد و وزن او از یک گرم در ۸ هفتگی به ۳۲۰۰ گرم در هفته چهلم می رسد.
– جنین برای چنین رشدی , احتیاج به انواع مواد مغذی دارد که باید از طریق تغذیه صحیح مادر تامین شود .
– سوءتغذیه طولانی در دوران پیش از بارداری , می تواند باعث سوءتغذیه جنین شود و در نتیجه ممکن است که وزن نوزاد هنگام تولد از حداقل قابل قبول ( ۲۵۰۰ گرم) کمتر باشد.

عوامل خطرزا در مرحله شروع بارداری
– سن کمتر از ۱۸ یا بیشتر از ۳۵ سال
– محرومیت اقتصادی, اجتماعی یا فرهنگی
– خرافات و باورهای نادرست غذایی
– استعمال دخانیات به مقدار زیاد
– اعتیاد به مواد مخدر و مصرف الکل
– داشتن BMI بالاتر از ۲۶ یا کمتر از ۱۹٫۸در اولین ملاقات بارداری
– سابقه بارداری های متعدد با فاصله کمتر از ۳ سال از زایمان قبلی
– سابقه اختلالات دستگاه تولید مثل یا اختلالات باروری
– داشتن رژیم غذایی درمانی برای یک بیماری مزمن سیستمیک
– افزایش وزن ناکافی
– افزایش زیاد وزن
– کم خونی متوسط یا شدید

مراقبت های تغذیه ای از خانم های مبتلا به سوءتغذیه پیش از بارداری
BMI<18.5 :
رعایت تنوع غذایی
استفاده از غذاهای پر انرژی مثل عسل, مربا و کره در وعده صبحانه
استفاده از میان وعده هایی نظیر بیسکوییت, کیک, شیرینی, شیر, خرما, میوه های تازه و خشک و انواع مغز ها
استفاده بیشتر از نان وغلات
استفاده از روغن زیتون در تهیه سالاد
جهت تحریک اشتها, از انواع چاشنی ها در تهیه غذاها استفاده شود.
BMI>25 :
افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم هر وعده
داشتن ساعت ثابت برای صرف غذا در وعده های مختلف
محدود کردن مصرف قند و شکر, شیرینیجات, نوشابه ها, شربت ها و آب میوه های صنعتی
استفاده از نان به جای برنج و ماکارونی
استفاده از نان سبوس دار به جای نان های فانتزی
استفاده بیشتر از حبوبات پخته
مصرف لبنیات کم چرب, گوشت کاملا لخم, مرغ و ماهی بدون پوست
خودداری از مصرف فرآورده های گوشتی پرچرب( سوسیس, کالباس, همبرگر, کله پاچه و مغز)
BMI>25 :
استفاده از گوشت های سفید به جای قرمز
محدودیت مصرف تخم مرغ, سس سالاد, کره , خامه, سرشیر و پنیر های پرچرب
استفاده از میوه جات و سبزیجات بیشتر (خام)
غذاها به صورت آب پز یا کبابی یا تنوری
پرهیز از غذاهای سرخ کرده
روغن مایع گیاهی
محدودیت مصرف دانه های روغنی مثل گردو, فندق, بادام, تنقلات کم ارزش یا پرچرب مثل آب نبات, شکلات و چیپس
اجتناب از غذاهای آماده و کنسروی, نمک و غذاهاتی شور
فعالیت بدنی متناسب با سن و شرایط جسمی
حتی الامکان ۳۰ دقیقه پیاده روی در تمام روزهای هفته

مراقبت های تغذیه ای در بارداری و شیردهی (پزشک و ماما)
– اصول تغذیه صحیح
– رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی

– تنوع: اطمینان از مصرف همه گروه های اصلی غذایی( نان وغلات, میوه و سبزی, شیر و لبنیات, گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغزها)

– تعادل: مصرف مقادیر کافی از هر گروه (در هر گروه غذایی مواد غذایی با ارزش تقریبا یکسان قرار دارند ومی توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد)

گروه های غذایی اصلی
۱-گروه نان وغلات: تامین انرژی, شامل : نان, برنج, ماکارونی, رشته, گندم, جو, ذرت
مواد مغذی مهم: انرژی, بعضی از انواع ویتامین های گروه ب, آهن و مقداری پروتئین.
مقدار توصیه شده: ۱۱-۷ واحد در روز
هر واحد: یک برش ۳۰ گرمی (یک کف دست) نان سنگک, تافتون یا بربری یا ۴ بر ش نان لواش= نصف لیوان غلات پخته مانند برنج یا ماکارونی
گروه میوه ها و سبزی ها: تامین ویتامین ها به ویژه ویتامین های A و C و املاح معدنی
مقدار توصیه شده: ۵-۴واحد در روز
هر واحد میوه: یک عدد سیب یا پرتقال یا موز متوسط= نصف لیوان کمپوت یا میوه پخته=۳ عدد زردآلو=نصف لیوان حبه انگور=یک چهارم طالبی متوسط= نصف لیوان آب میوه= ۲قاشق غذاخوری میوه خشک
هر واحد سبزی: یک لیوان سبزی خام برگ دار یا سالاد سبزیجات(گوجه فرنگی, کاهو, کلم, فلفل دلمه ای)= نصف لیوان سبزی های پخته
۳- شیر و لبنیات: تامین کلسیم, فسفر, پروتئین و ویتامین های A و B2 , شامل: شیر, ماست, پنیر, بستنی و کشک
مقدار توصیه شده: ۴-۳ واحد در روز
هر واحد: یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا ۲ قوطی کبریت پنیر کم چرب یا یک لیوان کشک یا ۱٫۵ لیوان بستنی
– گوشت, تخم مرغ, حبوبات و مغز ها: تامین پروتئین و املاحی نظیر آهن و روی. شامل: انواع گوشت سفید و قرمز, دل, جگر, تخم مرغ, عدس, حبوبات, مغز ها ( پسته, بادام, گردو)
مقدار توصیه شده: ۳ واحد در روز
هر واحد: ۶۰ گرم گوشت پخته= نصف لیوان حبوبات خام یا یک لیوان پخته = دو عدد تخم مرغ = نصف لیوان مغز ها


فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات: 37

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط