صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما
صفحه نخست  » فنی و مهندسی » عمران  »  مقاله معماری برج کبوتر خانه

مقاله معماری برج کبوتر خانه

دانلود تحقیق و مقالات رشته معماری و عمران – با عنوان دانلود مقاله معماری برج کبوتر خانه در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۴۸ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.

مقاله برج کبوتر خانه

مقدمه
کبوترخانه‌ها یا کفترخانه‌ها، که بدان‌ها کبوترخان نیز اطلاق می‌شده، ساختمان‌هایی کهن هستند که معمولاً به شکل استوانه ساخته می‌شده‌اند. کبوترخانه‌ها برای گردآوری کود کبوترها و دیگر پرندگان، جهت مصارف کشاورزی ساخته می‌شده‌است. [۲] کود کبوتر در گذشته استفاده های بسیاری در صنعت داشته، از جمله صنعت دباغی در چرم سازی و ساخت باروت. از این رو شاه عباس صفوی مالیات نسبتا سنگینی بر کبوتر خانه ها بست.
از دیرباز، برای استفاده از گوشت و کود کبوتران، ساختن کبوترخان معمول بود.
ساخت چنین بناهایی در حوالی اصفهان و یزد معمول بوده‌است. کبوترخانه‌های کوچک و بزرگ ایران به حسب اندازه میان هزار تا ۴۰ هزار کبوتر را در خود جای می‌دهند.

فصل اول
۱-۱-معرفی کبوتر خانه
ساخت کبوتر خانه را می توان به نوعی شاهکاری هنری دانست .کبوتر خانه ها را در مناطقی بنیان         می نهادند که از اقلیمی کویری بهره مند بود مصالح و متد ساخت نیز متاثر از شرایط محیطی. چون بافت معماری که گل رس  و کاه  و نمک بنیادش را بانی بودند  و مقاوم در برابر سرما و گرما  و عایقی حرارتی و در عین حال صوتی تا آرامش کبوتران اندرون کبوتر خانه را تامین نماید . غالب کبوتر خانه ها به واسطه بهره گیری از حد اکثر فضا به شکلی استوانه مانند ساخته می شدندتا لانه های بیشتری را در خود جای دهند . طراحی ورودی  به اندازه ای  بود تا  کبوتران را به داخل پذیرا باشد و میهمانان نا خوانده را به اندرونی راهی نباشد و در عین حال بدنه کاهگلی مانع از  زاد و ولد حشرات موذی چون ساس و کنه       می گردید به جهت استحکام هر چه بیشتر  درون را با تیرچه های متقاطع مسلح می نمودند  و سطح بیرونی را ساروج اندود تا مانع از فرسایش محیطی گردد . در بخش میان تهی بالای کبوتر خانه نیز دریچه هایی به جهت تبادل حرارتی و آمد و شد جریان هوا  به داخل کبوتر خانه که قرابتی بسیار با بادگیرها استانهای کویری ایران دارد و در میان کبوتر خانه نیز حفر چاهی به جهت تامین آب شرب کبوتران در صورت نزدیک نبودن آبگیر و  جوی و رودخانه حفر می کردند.
صاحبان کبوتر خانه ها به ۳ ماه به یک بار  برای جمع آوری فضولات به داخل کبوتر خانه ها وارد          می گشتند و کود حاصل را جمع آوری می نمودندکه از برای صیفی جات و میوه های جالیزی  بسیار مفید    می بود حال باید در نظر آورد  میزان کود استحصال گشته را بر مبنای آمار کبوتران موجود در کبوتر خانه که گاهی به بیش از ۷۰۰۰هزار جفت را بالغ می گردید و رقم ۷۰.۰۰۰ کیلوگرم در سال که عایدی ارزشمندی را از برای کشاورزان به همراه داشت .

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول
۱-۱-معرفی کبوتر خانه
۱-۱- شکل نمای سقف کبوتر خانه
۱-۲-کبوتر خانه ها:
۱-۲-شکل کبوتر خانه ورزنه
۱-۳-شکل کبوتر خانه شهر روزنه
فصل دوم
معماری کبوتر خانه ها
۲-۱-کبوترخانه ها اعجاز معماری ایرانی
۲-۲-حبیب الله متحدین، کارشناس ارشد معماری
۳-۲-دفع دشمن در کبوترخانه ها
۴-۲-معماری داخلی کبوترخانه ها
۵-۲-نمای داخلی کبوترخانه
۶-۲-کبوترخانه ها و سیاحان خارجی
۷-۲-کبوترخانه ها و اقتصاد
فصل سوم
۳-۱- بررسی برج کبوتر خانه ها
۳-۱-۱- موقعیت
۳-۱-۲-سبک
۳-۱-۳- تهویه
۳-۱-۴- روشنایی
۳-۱-۵- ورود و خروج کبوتران
فصل چهارم
بررسی چند نمونه از برجهای
۴-۱-اینک بررسی چند نمونه از برجهای موجود
۴-۱-۱-برج های صحرای دستگرد
۴-۱-۲-برج صحرای دستگرد  :
۴-۱-۳-برج امام خمینی
۴-۱-۵-برج گورت
۴-۱-۶-برج ردان
۴-۱-۷-برج های هزار جریب
۴-۱-۸-برج دانشگاه اصفهان :
برج هزار جریب ( شیخ صدوق ) :
۴-۲-امنیت کبوترخانه ها
۴-۳-علل خرابی و انهدام برجها
فصل پنجم
اعجاز معماری ایرانی در ساختار کبوتر خانه ها
فضای داخلی کبوتر خانه ها
کبوترخانه ها و سیاحان خارجی
عملکرد پرسود کبوترخانه ها در کشاورزی
منابع


تعداد صفحات : 48 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود





هشتگ : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,